FAQ
Q; Vil du bare gerne ha' at alle ammer?
A; Nej, på ingen måde! Min klare holdning er, at man skal gøre det, der passer bedst ind i ens familie! MEN! Man skal ha' al den information der er muligt, så man kan træffe et informeret valg, så man er sikker på at det er det rigtige.
Q; Kan du også hjælpe mig hvis jeg både ammer og giver flaske?
A; Det kan jeg i hvertfald! Min viden og uddannelse dækker både amning, flaske, og udmalkning - og alle de forskellige spektre der findes derimellem.
Q; Hvorfor skal jeg vælge dig som ammekonsulent?
A; Det SKAL du heller ikke, men jeg vil blive enormt beæret hvis du gør!
For mig er det en meget personlig og intim situation at stå i, når man får en ammekonsulent hjem til sig.
Man er nybagt mor, har en ny baby og befinder sig i en situation som for de fleste stadig er ret ukendt. Oveni kommer der en fremmed ind af døren (Bare rolig, jeg ligger hverken mærke til rod eller nullermænd!)
Derfor synes jeg at det er vigtigt at du mærker efter hos dig selv, om der virker til at være kemi imellem os.
Virker de ting jeg skriver, både her på min hjemmeside men også i mine opslag på Instagram helt hen i vejret for dig - så er vi nok ikke det rette match.
Fanger det dig derimod, så er jeg måske den rette ammekonsulent for dig.
Er du i tvivl er du altid velkommen til at skrive til mig først, så du kan få afklaret om det er rette valg.
Q; Hvilken uddannelse har du?
A; Jeg er uddannet IBCLC.
Min rejse mod ammekonsulent er startet som frivillig vejleder hos foreningen Ammenet i 2017. Her blev jeg uddannet som frivillig vejleder, hvilket indebar en 9 måneder lang uddannelse med fokus på skriftlig kommunikation og vejledning.
Det blev jeg så fanget af, at jeg valgte at tage skridtet og gå videre mod en IBCLC certificering (Til dig der ikke ved hvad en IBCLC er, så står det for International Board Certified Lactation Consultant - altså en international certificeret ammekonsulent).
For at kunne tage eksamen som IBCLC, er der nogle krav man skal opfylde. Blandt andet er der 14 sundhedsfaglige fag, som Anatomi og fysiologi, børns udvikling, psykologi, ernæring, etik, førstehjælp m.fl., samt en 95 timers ammefaglig uddannelse. Sidst men ikke mindst, er der krav om klinisk erfaring, som i mit tilfælde lød på mindst 1000 timer indenfor de sidste 5 år. Og SÅ kan man tilmelde sig eksamen.
Jeg tog min IBCLC eksamen d. 5 maj 2021 og bestod den.